ارتباط مستقیم با 30672 استاد
مشاهده لیست مدرسین
مشاهده ویدیوی مدرسین
تدریس خصوصی استاد شاسواری
IELTS-TUTOR
تدریس خصوصی بهمن آبادی
آموزشگاه راه ذکریا
تدریس آیلتس بهرامی
تدریس خصوصی زبان انگلیسی خانم وکیلی
تدریس ریاضی رجبی
تدریس خصوصی دکتر سرپرست
آموزشگاه
beikmohammadlou
باباخانی تدریس فیزیک کنکور
تدریس ریاضی و فیزیک شاسواری
ایران مدرس اخبار سایر اخبار اجلاس روسای دانشگاهها با حضور روحانی برگزار شد

اجلاس روسای دانشگاهها با حضور روحانی برگزار شد

اجلاس روسای دانشگاهها، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری و مراکز آموزشی تحقیقاتی صبح امروز با حضور رئیس جمهور در دانشگاه شهید بهشتی آغاز شد.به گزارش خبرنگار مهر، در این اجلاس وزیر علوم به همراه تمام معاونانش حضور دارند.


روسای دانشگاه و مراکز علمی و پژوهشی نیز در این مراسم شرکت کرده اند اما فرهاد رهبر رئیس دانشگاه تهران در این اجلاس غیبت دارند.

این اجلاس با شعار گفتمان علم و فناوری؛ کلید اقتدار ملی در دانشگاه شهید بهشتی آغاز به کار کرده است.

حجت الاسلام روحانی در این مراسم در جمع روسای دانشگاه های کشور با تاکید بر اینکه دانشگاه ها در زمینه علم و فناوری مقدم بوده اند پژوهشکده ها، دانشگاه های بزرگ، پارک های علم و فناوری و مراکز تحقیقاتی کشور را دارای نقش ارزشمندی در حرکت کشور در مسیر توسعه دانست و گفت: من حرکت در مسیر پیشرفت و توسعه را خدمت استادان، روسای دانشگاه ها و مسئولان وزارت علوم تبریک می گویم.

رئیس جمهور کشورمان با بیان اینکه خوشبختانه در طول شش ماهی که از عمر دولت تدبیر و امنید می گذرد شش نوبت در جمع دانشگاهیان توفیق حضور دارم ادامه داد: در نوبت های قبلی به برخی مسایل اشاره و تاکید کرده ام و باز هم تاکید می کنم که دانشگاه باید استقلال و آزادی آکادمیک خود را باز یابد. تحقیق و آزادی توسعه علمی دستشان در دست هم است، هیچ جامعه و تحقیق را نمی توان بدون محیطی آزاد یافت، نیاز به محیطی امن داریم اما محیط امنیتی نیاز نداریم. در دانشگاه نباید سیاست زدگی حاکم باشد. فضای دانشگاه باید آرام باشد اما ما به فضایی نیاز داریم که در آن دانشگاه آرام باشد. ما در جامعه به محقق، دانشمند، روشنفکر، صاحب نظر و استاد نیاز داریم و اینها پشتوانه جامعه هستند.

وی تاکید کرد: ما دانشگاهی که در کنجی تحقیق کند و تحقیق را به جامعه برنگرداند نمی خواهیم، ما به دنبال تحقیقی هستیم که چرخه علم و فناوری را در دانشگاه کامل کند ما به مقاله صرف نیاز نداریم البته امیدوارم کمه نوشتن مقالات با اخلاق صورت گیرد، ما نیاز به پژوهش توام با اخلاق داریم. ما نیاز به پژوهشی داریم که اصیل باشد و محقق از تلاش خود برای آن مایه گذاشته باشد ما نیاز به دانشگاه داریم که در آن کارآفرین تربیت شود نه کارجو، ما نیاز به دانشگاهی داریم که در آن دانشجوی خلاق تربیت شود، ذهن خلاق تربیت شود نه ذهنی که پر از محفوظات باشد.

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه علم و پژوهش باید مکمل و در کنار هم باشند ادامه داد: ما نیاز به دانشگاهی داریم که در مسیر تکامل حرکت کند، نیاز به دانشگاهی داریم که موجب تولید ثروت شود، دانشگاهی که آثارش را بتوانیم در زندگی خود و مردم ببینیم و به بهبود کیفیت و به بهبود جامعه کمک کند. ما این هر سه را با هم می خواهیم معلم محقق روشنفکر نیاز داریم که دانشگاه برای رسیدن به آن مسیر طولانی در پیش دارد.

وی با تاکید بر اینکه به همه این موارد در چند نوبت سخنرانی گذشته خود در جمع دانشگاهیان اشاره کرده است به کمیت و کیفیت دانشگاه ها نیز اشاره کرد و گفت: دولت به دنبال این است که کیفیت و کمیت در دانشگاه ها کنار هم باشند. خوشبختانه 40 هزار دانشجوی دکترا داریم اما دانشگاه های جهان را هم ببینید که چند دانشجوی دکترا دارند؛ فکر می کنید که در سال یک دانشگاه آمریکایی یا اروپایی در سال چند دانشجوی دکترا تحویل می دهد خیلی خوب است که همه دکتر شوند. ما در کشورمان تقریباً دکتر داریم و جز آن دیگر نداریم و افتخار همی می کنیم که مردم کشورمان دارای مدرک دکترا باشند که خیلی هم خوب است اما آیا کیفیت لازم هم وجود دارد؟ اگر شما بگویید کیفیت وجود دارد من صحبت شما را می پذیریم شما مدیران دانشگاه ها هستید اما کمیت و کیفیت باید در کنار هم توازن داشته باشند.

روحانی با تاکید بر اینکه غول کنکور تا حدی شکسته شد، اظهار داشت: درست است غول کنکور را پشت سر گذاشتیم و این غول در کارشناسی کنار اما آیا مشکلات ما حل شد. آیا دانشگاه دارای کیفیت شد؟ اصلاً می خواهید در دانشگاه چه کار کنید؟ شما وظیفه دارید غنچه ای را به گل شکوفا تبدیل کنید و به دنبال شکوفایی هستید و لازم با بیان علمی جوانان را در مسیر عمل و دانش و رشد قرار دهید.

وی ادامه داد: دانشگاه امروز جوانان را مطلع می کند، ممکن است در محیط علمی امکاناتی بخواهید، کتابخانه برای دانشجویانتان بخواهید هرچند اینترنت این روزها جای آن را پر کرده است.

رئیس جمهور کشورمان همچنین به ورزش دانشجویان در دانشگاه نیز اشاره کرد و گفت: به محیطی که دانشجویان در آن درس می خوانند توجه کنید، به ورزش جوانان توجه کنید به خصوص به ورزش دختران دانشجو که در این زمینه با محدودیت ها و مشکلاتی هم مواجه هستند.

وی با بیان اینکه علم مرز نمی شناسد تاکید کرد: تحقیق، خط قرمزهایی که امروز در جامعه ما معمول است نمی شناسد بلکه خط قرمز آن منافع ملی مصالح ملی است.

روحانی با تاکید بر اینکه چرا در علوم انسانی پیشرفت نمی کنیم در این باره برخی سوالات را مطرح کرد و گفت: چرا در ژنتیک پیشرفت می کنیم؟ چرا در انرژی پیشرفت می کنیم اما در اقتصاد و حقوق و علوم اجتماعی پیشرفت نمی کنیم؟ چرا در شیمی و فیزیک پیشرفت می کنیم؟؛ ما در علوم سیاسی که 8 تا چشم نداریم دو تا چشم داریم و این چشم که نمی تواند پشت سرمان هم باشد، ما باید روبرو را ببینیم، منافع ملت را باید دید، به پشت سر نگاه کردن کافی نیست باید چپ را دید اما کافی نیست، باید راست را دید اما کافی نیست، بلکه باید به آسمان ها و اعماق زمین نیز نگاه کرد، این است روش تحقیق و ما این را برای دانشگاه می پسندیم و همه این تحقیق را دوست دارند.

به گزارش مهر، رئیس جمهور کشورمان در ادامه سخنان خود در جمع روسای دانشگاهها، پژوهشگاهها و پارک های علمی و فناوری همچنین معاونان و مدیران وزارت علوم تحقیقات و فناوری گفت: ما باید برای آشنایی دانشجویانمان با حقوق خود و حقوق شهروندی تلاش کنیم که دانشگاه برای همه باشد. گاهی اوقات برخی گزارشات به ما می رسد که من می دانم نادرست است و باور نمی کنم و امکان ندارد استادان ما در دانشگاه این گونه باشند. هر کسی عالم تر است، اخلاقی تر است و فداکارتر است را ارج بنهیم و فضا را برای پیشرفت آماده کنیم و لازم است فضای لازم را برای رشد سیاسی دانشجویان آماده کنیم.

وی همچنین به سلامت امروز و فردای دانشجویان، خوابگاه و غذایشان نیز اشاره کرد و گفت: باید دانشجویان با بدن سالم کار کنند و وارد آینده شوند. ما در دانشگاه و مراکز علمی که در اختیار داریم باید بدانیم که دانشگاه راه حل است، مسئله نیست. برخی خود دانشگاه و دانشجویان را مسئله می دانند و سپس به ستارگان آسمان می رسیم! برخی دانشگاه و دانشجویان را تهدید و نه فرصت می دانند اما از نظر دولت تدبیر و امید دانشگاه نه تنها مسئله نیست بلکه راه حل است پس چون راه حل است باید منتقد باشد، اظهارنظر و کمک کند و راه حل بدهد.

روحانی ادامه داد: ما می خواهیم دانشگاهی داشته باشیم که جناحی فکر نکند بلکه به تحقیق و علم بیندیشد.

رئیس جمهور همچنین با انتقاد از عدم تناسب میان دانشگاه و بازار کار با طرح این سئوال که چرا دانشگاه با بازار کار تناسب ندارد، اظهار داشت: هر چه پول در دانشگاه هزینه شود، هزینه نیست بلکه درآمد است. به فکر معضل ارتباط دانشگاه با بازار کار باشید، منتظر دولت نباشید بلکه خودتان وارد کار شوید. دولت باید دولت دانش بنیان باشد و حتی در بخش سیاست و اقتصاد شما به ما راه حل بدهید.

وی با طرح این سئوال از روسای دانشگاهها که یک گله هم بکنم؟ گفت: دوست ندارم گله کنم اما باید بگویم خودتان باید نقد کنید چرا دانشگاه خاموش است، چرا استاد خاموش است؟ از چه می ترسید؟ چرا وقتی یک کار بین المللی می شود استاد به من نامه خصوصی می نویسند چرا حرف نمی زنید؟ ژنو اولین راهگشا برای دانشگاهها و پول دانشجویان بود. فقط یک عده که از یک جا تغذیه می شدند چیزی گفتند اما چرا باید یک عده بیسواد صحبت کنند؟ چرا استادان صحبت نمی کنند؟ آینده و تاریخ بر ما نمی بخشد. چرا تا یک کاری انجام می دهیم صهیونیست ها بر ما داد می زنند؟ چرا برخی کشورهای همسایه داد و بیداد می کنند؟ کار بزرگی صورت گرفته است و این اقدام از آثار دانشگاه است. آنان که در مذاکرات شرکت کردند در مذاکرات صحبت کردند و در مذاکرات تصمیم گرفتند، دانشگاهی بودند پس چرا استادان نباید خودشان حرفشان را بزنند؟ حداقل این توافق اولین گشایش برای دانشگاه و برای دانشجویان بود. فقط عده معدود که از جای معدود تغذیه می‌شوند آنها باید حرف بزنند؟ البته آنها هم حرف بزنند اشکال ندارد؛ نقد کنند. چرا یک عده کم سواد باید حرف بزنند؟

وی همچنین خطاب به روسای دانشگاههای کشور تاکید کرد که محاسبه گری را کنار بگذارند و تاکید کرد که دانشگاه باید برای ملت و کشورمان دانش گاه باشد نه دانش کاه.

به گزارش مهر، این مراسم در حالی برگزار شد که پس از سخنرانی رئیس جمهور از حضور خبرنگاران در ادامه برنامه جلوگیری شد.

آمار بازدید: 224 بار
ثبت نظر درباره مقاله
Security Image